De Klassieke Zweedse massage is de perfecte remedie om de bovenste spierlaag te behandelen en spierspanning te verlichten.
De vader van deze prachtige techniek is Per Henrik Ling of Peter Ling en tegenwoordig staat deze massage in heel Europa bekend als een klassieke massage.
Sommigen beweren echter dat een Nederlandse beoefenaar, Johan Georg Mezger genaamd, de massage creëerde en de exacte slagen formuleerde.
Laten we dus diep in de geschiedenis duiken van deze geliefde praktijk die over de hele wereld wordt gebruikt.
Oorsprong
Aangenomen wordt dat de oorsprong van de Zweedse massage afkomstig is van Per Henrik Ling, een Zweedse scherminstructeur in de jaren 1830.
Volgens de legende blesseerde hij zijn eelboog en genas deze door er percussieslagen op te maken. Later ontwikkelde hij de Zweedse massagetechniek en Dr. George Taylor en Dr. Karl introduceerden deze in 1850 in de VS.
De massagetechniek omvat wrijven, lange slagen, kneden en tikken op de zachte weefsels van het lichaam.
Passieve en actieve gewrichtsbewegingen worden ook gebruikt.
De ontwikkelaars van de Zweedse massage
Laten we het even hebben over de Zweedse massage ontwikkelaars.
De eerste op de lijst is Per Henrik Ling, een Zweedse scherminstructeur die hoofd is van het Royal Central Gymnastics Institute in Stockholm, Zweden.
Hij wordt gecrediteerd voor de ontwikkeling van enkele procedures op basis van zijn kennis van pathologie, fysiologie en anatomie.
Hoewel hij een expert was op medisch gebied, had hij meerdere lichamelijke problemen zoals longziekte en reuma.
Dit is de manier waarop hij verlichting vond van zijn pijn door slagen toe te passen op zijn getroffen gebieden en deze ervaring leidde ertoe dat hij het menselijk lichaam beter leerde begrijpen.
Dit alles resulteerde in een nieuw type holistische therapie die grotendeels de Zweedse massage heeft geplaveid die we vandaag kennen en waar we van houden.
De eerste naam van de Zweedse massage was het Swedish Movement System en Ling noemde massage zelfs nooit in zijn werken.
Aan de andere kant kunnen we het hebben over Johann Georg Mezger, die volgens sommige experts de vader is van de Zweedse massage. Hij was gymnastiekinstructeur en specialist in fysiotherapie en had een grote kennis van de menselijke fysiologie.
Mezget studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Leiden in Nederland en hij begon Franse methoden toe te passen op zijn patiënten met verstuikingen.
Mezget creëerde zelfs een proefschrift over de methode dat een leerboek werd voor de Zweedse massage.
In de loop van de tijd gebruikte Mezger veel technieken die Ling had ontwikkeld en gaf hij enkele details weg over de basismassagetechnieken die we tegenwoordig kennen.
Sommige van die technieken zijn petrissage (knijpen en kneden van de spieren), effleurage (lange slagen), tapotement (snel tikken), wrijving (wrijven) en zenuwslagen (snel schudden).
Sommigen geloven dat de meeste Zweedse massages die we kennen door Mezget zijn gemaakt, maar zijn uitvinding is gekoppeld aan Ling omdat hij het Zweedse bewegingssysteem gebruikte.
Voor- en nadelen van de Zweedse massage
Natuurlijk zijn er enkele voor- en nadelen aan Zweedse massage.
Enkele voordelen zijn verbetering en stimulatie van de bloedcirculatie, verbetering van hersenfuncties en deinende pijn, verhoging van de zuurstoftoevoer, verlichting van stress, angst en spierspanning, en vermindering van rug- en nekpijn.
Enkele nadelen zijn onder meer ontstekingen, misselijkheid, aanhoudende pijn, migraine of hoofdpijn, vermoeidheid en meer.
Vital Stream Massagetherapiecentrum
Massagecentrum Vital Stream is gevestigd in Den Haag en biedt hoogwaardige massagetherapie door een team van gediplomeerde therapeuten.
Het centrum is opgericht door Rositsa Ivanova, een fysiotherapeute met meer dan 20 jaar ervaring, en biedt een behandeling op maat en een prettige sfeer.
Vital Stream heeft een aantal verschillende technieken en massages om uit te kiezen om dagelijkse stress en fysieke overbelasting te overwinnen.
Het centrum biedt consulten die kunnen helpen bij het verder bespreken van uw huidige gezondheidstoestand en de best mogelijke service op maat kunnen maken.