Een citaat van de American Medical Association stelt: “Door wetenschappelijk onderzoek is geverifieerd dat meer dan 80 procent van alle ziekten het gevolg is van stress en spanning die in de geest ontstaan en op het lichaam reflecteren.”

We kunnen het niet beter zeggen. Elke dag ervaren we meer en meer emotionele, chemische en fysieke stress dan al onze voorouders. Als u zich echter bewust bent van wat uw stressoren zijn, kunt u ze gemakkelijk beheersen en hun effecten verminderen.

Een van deze manieren is lekker masseren in een professionele studio als Vital Stream.

Stress en de effecten ervan

Stress is een heel natuurlijke reactie op stressoren of prikkels die ons mentale en fysieke evenwicht of de vecht- of vluchtreactie die we allemaal hebben, verstoort.

Ook al zouden we dankbaar moeten zijn voor deze reactie, vooral in de tijd dat het om leven en dood ging, tegenwoordig is het een probleem.

Het lichaam reageert gewoonlijk op stress door de hartslag, bloeddruk en ademhaling te verhogen, het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel te onderdrukken, de slaap te verslechteren en de spieren te spannen. Cortisol (stresshormoon) niveaus worden ook hoog.

Er zijn veel gezondheidsproblemen die verband houden met stress, zoals depressie, angst, migraine, spierspanning, artritis, diabetes, hypertensie, gastro-intestinale problemen en meer.

En stress treft ouderen het hardst. Daarom is massagetherapie nodig.

De voordelen van massages voor senioren

Therapeutische massagetherapie is uitstekend geschikt om stress in het oudere lichaam te verminderen en het negatieve effect ervan te verminderen.

Massages verminderen ook pijn en spierspanning, wat voor ouderen een broodnodige bonus is.

Ze verhogen ook de bloedtoevoer naar de manken terwijl ze het immuunsysteem ondersteunen en je tijd geven om te ontspannen.

Voor ouderen, vooral na herstel of verbetering van het evenwicht na een beroerte, zijn de voordelen werkelijk grenzeloos.

Meer voordelen van massages voor ouderen zijn:

  • Verhogen van de bloedtoevoer naar de ledematen, aangezien met het ouder worden de bloedcirculatie uit balans raakt en stimulatie nodig heeft.
  • Het verbeteren van het lopen en het evenwicht sinds omvallen is een van de belangrijkste redenen waarom de meeste ouderen bang zijn, vooral als ze alleen wonen. De verhoogde bloedtoevoer naar de ledematen verbetert de proprioceptie en het positiegevoel.
  • Verzachting van de weefsels en spieren aangezien ze met het ouder worden strakker en harder worden. Massagetherapie verhoogt de bloedtoevoer naar die gebieden en vermindert de spierspanning.
  • Het stimuleren van het zenuwstelsel en het vergemakkelijken van het herstel na een beroerte zijn een van de grootste voordelen van massages. Vooral als het gaat om het herstel van een beroerte, zijn massages geweldig om verlamde gebieden te stimuleren.
  • Het vergroten van de flexibiliteit en het verlichten van artritische pijn zijn andere grote voordelen, aangezien bewezen is dat de verhoogde bloedtoevoer naar de aangetaste gebieden en gewrichten de pijn verlicht.
  • Het verbeteren van het immuunsysteem, de slaap en het geven van een comfortabel gevoel zijn de laatste van de lange lijst met voordelen. Massages maken veel gifstoffen vrij en versterken de ondersteuning van het immuunsysteem. Dankzij hun ontspannende effecten verbeteren massages de slaap en zorgen ze ervoor dat senioren zich comfortabel en goed voelen.

Over Vital Stream

Vital Stream Massage therapie Centrum is gevestigd in Den Haag, achter het strand van Scheveningen.

Het massagecentrum is opgericht door Rositsa Ivanova, een erkend revalidatietherapeut met meer dan 20 jaar ervaring. Haar doel is om binnen een gezellige sfeer hoogwaardige therapie verstreken op maat.

Het centrum is mooi ingericht en in elke massageruimte is er een luchtreiniger voor extra comfort.

Er zijn veel massages waaruit je kunt kiezen en ze kunnen elke fysieke of mentale stress die je in je leven hebt overwinnen.

Vital Stream biedt consulten op basis van uw huidige gezondheid en is de perfecte plek om te genieten van een beetje “me-time”.