Sportmassages zijn geweldig voor snel herstel en ze maken blessurepreventie beter. Maar als je blessures hebt waardoor je niet kunt sporten, ga dan naar een fysiobehandeling om de problemen goed te bekijken.

Als u echter op zoek bent naar een sportmassage, houd er dan rekening mee dat dergelijke massages de spieren, ligamenten en pezen manipuleren door technieken te gebruiken die hun efficiëntie verbeteren.

Soorten en voordelen van sportmassages

Het is bekend dat sportmassages de spanning in de spieren verminderen en verminderen door de afvoer van melkzuur te verbeteren en de bloedsomloop te verbeteren. Dit alles vermindert spierblessures en bevordert een beter herstel als dergelijke blessures optreden.

Het is goed dat sportmassages tussen de trainingen door worden gedaan, omdat de spieren voor elke training lekker kunnen ontspannen. Massages verbeteren ook de mentale gezondheid van een atleet.

Merk op dat massages goed zijn voor iedereen, of je nu een professionele atleet bent of iemand die van joggen en naar de sportschool houdt. Je kunt massages krijgen tijdens wedstrijden, training, voorbereiding, herstel en meer. Elke massage zal variëren, afhankelijk van de conditie van uw lichaam en de staat van uw verwondingen.

Er zijn drie hoofdsoorten sportmassages:

  • De eerste is de routine-onderhoudsmassage, een regelmatige sessie die plaatsvindt volgens een programma door een fysiotherapeut. Dergelijke massages zijn gebaseerd op de behoeften van de persoon en hun sport. Een dergelijke massage kan zich concentreren op sommige spiergroepen om het bereik van flexibiliteit te behouden en zich te richten op elk gebied dat gevoelig is voor blessures.
  • De tweede is een massage voor een specifieke wedstrijd. Dergelijke massages worden voor en na een wedstrijd voor verschillende doeleinden gedaan. Pre-event massages kunnen worden gebruikt als opwarming en post-event massages kunnen worden gebruikt om het herstelproces van de spieren te versnellen.
  • De derde massagegroep bestaat uit revalidatiemassages die het ongemak van een blessure kunnen verminderen en de genezing kunnen verbeteren. Dergelijke massages zijn goed voor chronische en acute verwondingen.

Voordelen van sportmassages

Sportmassages bieden tal van voordelen. Ze bieden ontspanning door stresshormonen in het lichaam te verminderen. Massages verbeteren de bloedsomloop door de bloedtoevoer te vergroten en daardoor de voedingsstoffen naar je spieren te laten gaan. Sportmassages verminderen de bloeddruk en spierpijn, verhogen de activiteit van het lymfesysteem en maken endorfine vrij.

Ze verminderen ook de blessuretijd en vergroten de beweging van de gewrichten door de spieren te strekken. Ze verhogen de synoviale vloeistof in uw gewrichten om soepel te lopen.

Massages verbeteren uw prestaties en creëren uw best mogelijke vorm.

Over Vital Stream

Vital Stream is een massagetherapiecentrum, opgericht door Rositsa Ivanova, een Bulgaarse fysiotherapeut met meer dan 20 jaar ervaring, gelegen in een prachtige Belgische parkbuurt achter een populair deel van het strand van Scheveningen in Den Haag.

Het massagecentrum biedt kwaliteitstherapeuten, een gezellig etablissement en een op uw behoeften afgestemde behandeling.

Elke kamer is ingericht en gemeubileerd met luchtreinigers voor het hoogste comfort dat u kunt ervaren. Kies uit een verscheidenheid aan technieken en massages voor uw voorkeuren wanneer u ze nodig heeft.

Massages zoals sportmassages zullen de stress van je leven overwinnen en elke fysieke overbelasting door het sporten loslaten.

Als je een disbalans in je lichaam voelt, is een goed massageprogramma de beste manier om jezelf te genezen.

Vital Stream biedt consulten op basis van uw huidige gezondheidstoestand en wordt daarom de beste plek voor u om te genieten van een ontspannende massage.

Voor wat rust en ontspanning nodigen we je uit bij Vital Stream, want het is voor iedereen van vitaal belang om af en toe wat tijd voor zichzelf te nemen en te genieten van een goede massage.