Massages & Therapieën

DIEPE WEEFSELmassage

Diepe weefselmassage

Met deze techniek worden gebieden met een hogere spanning gedetecteerd en behandeld, waarbij er meer specifiek op wordt gefocust.

De massage verwarmt het spierweefsel en scheurt geleidelijk de spierafdichtingen en weefseladhesie. Dit leidt tot verlichting van chronische spierpijn en ontspanning,helpt bij chronische spierpijn en vermindert symptomen van stress, angst en depressie. Het verbetert de ademhalingsfunctie.

LET OP: Dit type massage wordt niet aanbevolen voor mensen met een verminderde bloedstolling, verhoogd risico op fracturen (osteoporose), zenuwbeschadiging, ontstoken aderen, recente operatie of chemotherapie, hernia , of ouderen. De toegepaste druk is gemiddeld tot sterk.

Centrum  

Vrouw die deep tissue massage op haar schouders ontvangt.

Wat zijn de voordelen van diepe weefselmassage?

Biedt zowel fysieke als psychologische voordelen. In tegenstelling tot andere massagetechnieken die gericht zijn op ontspanning, helpt  spierpijn te behandelen en stijfheid te verbeteren. Maar het kan je ook mentaal helpen ontspannen.

Het kan ook een snellere genezing bevorderen door de bloedstroom te vergroten en ontstekingen te verminderen.

Een onderzoek uit 2014 met 59 deelnemers wees uit dat diepe weefselmassage hielp om pijn te verminderen bij mensen met chronische lage rug. De auteurs vergeleken de effecten ervan met die van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen (Advil).

Mensen hebben ook gemeld dat diepe weefselmassage helpt bij:

  • sport verwondingen
  • fibromyalgie
  • fasciitis plantaris
  • hoge bloeddruk
  • ischias
  • tennis elleboog