Massages & Therapieën

droge therapeutische massage

Droge massage

Droge massage is een therapie die verschilt van traditionele massage, zowel in massagetechnieken als fysiologische effecten. De waarde van droge therapeutische massage is dat het meer algemene veranderingen in de fysiologische toestand veroorzaakt. Het beïnvloedt weefsels diep in het lichaam.

Het effect is niet alleen op het onderhuidse weefsel, de fascia en de spieren, maar ook op gebieden diep in het lichaam en ver verwijderd van de directe drukpunten.

Het therapeutische effect komt voort uit de veranderde bloedcirculatie in de diepe weefsels en als gevolg van het onderdrukken van de pijn via de neurovegetatieve manier..

Het verlicht spierspasmen en verhoogt de mobiliteit van bindweefsel en gewrichten. Veroorzaakt hyperemie (verhoogde bloedtoevoer naar delen van het lichaam) en sterke lokale analgesie (sterk lokaal anesthetisch effect).

Droge massage herstelt de toestand van de weefsels weer naar normaal. Het heeft een sterk herstellend en activerend effect.

Soms kan een milde tot matige pijnlijke sensatie worden gevoeld, die een gevolg is van de breuk van diepe bindweefseladhesies.

Droge massage wordt uitgevoerd zonder olie of crème aan te brengen. Een kleine hoeveelheid talk kan worden gebruikt in gebieden met zware haargroei.

droge massage therapie

Wat is droge massagetherapie?

Het is een droge massagetherapie en er wordt geen olie of lotion gebruikt. In plaats daarvan wordt het uitgevoerd met behulp van diepe compressie, ritmisch drukken en strekken. De druk-, spannings- en bewegings- of vibratiebewegingen die tijdens de massage worden gebruikt, verbeteren de regionale bloedcirculatie.