Meer vrouwen realiseren zich dat massagetherapie enorme voordelen heeft tijdens de zwangerschap. Jaren geleden werden massages gezien als een alternatieve therapie, maar aangezien zwangerschap vrouwen ongemak bezorgt, zijn ze de beste remedie geworden.

Naast comfort zijn er veel gezondheidsvoordelen aan een goede massage en we zullen er hieronder in detail op ingaan.

Voordelen van zwangerschapsmassagetherapie

Massages kunnen een groot gevoel van comfort geven aan zwangere vrouwen, maar er zijn nog meer bonussen, en die zijn allemaal gekoppeld aan gezondheid.

Hieronder geven we u enkele van de beste voordelen en waarom u uw massagetherapiesessie meteen zou moeten boeken.

Vermindering van stress en zwelling van gewrichten

Massages hebben de neiging om de cortisolspiegel (stresshormoon) te verlagen. Vooral als het gaat om het verminderen van stress in de prenatale zorg, kan een goede massage je immuniteit, vitaliteit en humeur verbeteren.

Massages verminderen ook de zwelling van de gewrichten. Zwelling wordt meestal veroorzaakt door de extra druk op de bloedvaten en een lage bloedsomloop. Dus voor het stimuleren van het zachte weefsel en het verminderen van de vochtophoping, zijn diepe weefselmassages fantastisch voor zwangere vrouwen.

Ze hebben ook voordelen voor de manier waarop het lymfesysteem weefselafval verwijdert.

Vermindert krampen en zenuwpijn

Omdat veel zwangere vrouwen krampen ervaren als gevolg van spierspanning, kunnen massagetherapeuten zeker daarbij helpen.

Massages verminderen ook zenuwpijnen in de laatste fase van de zwangerschap. Dergelijke pijn ontstaat doordat de baarmoeder op de onderrug en bekkenbodemspieren rust.

Deze druk vergroot de spanning naar de onder- en bovenbeenspieren, wat resulteert in de zwelling.

Verlaagt de stresshormonen van de baby en het risico op vroeggeboorte

Massages verlagen het risico op vroeggeboorte, dus het belang van prenatale massagetherapie is aanzienlijk.

Een dergelijke therapie verlaagt ook de stresshormonen van de baby. Onderzoeken tonen aan dat massages een vitale rol spelen in de gezondheid van de baby in de baarmoeder. Dus niet alleen de moeder krijgt alle goede voordelen, maar ook de kleine.

Verbetert de slaap

Diepe weefselmassage helpt de serotonine- en melatonineverbindingen in het lichaam te verhogen. Wanneer dit gebeurt, kunnen zwangere vrouwen een goede nachtrust hebben, wat een groot effect heeft op hun lichaam en de spanningen die het doormaakt tijdens de zwangerschap.

Vital Stream – Waarom u ons zou moeten bezoeken?

Vital Stream is een massagecentrum gelegen in een prachtig deel van Den Haag genaamd Belgische Park.

het centrum

Het centrum dat is opgericht door Rositsa Ivanova, een ervaren fysiotherapeut, biedt hun klanten een gezellige sfeer met een verscheidenheid aan verschillende massages en behandelingen.

Ze zijn allemaal gekoppeld aan consultaties die in het centrum worden gedaan om uw huidige gezondheid en behoeften in te schatten.

Massages in Vital Stream komen zowel je mentale als fysieke welzijn ten goede en geven je een speciaal gevoel.

De faciliteit heeft een vriendelijke en frisse omgeving waardoor u al uw zorgen achter u wilt laten en van het proces wilt genieten.