Massages & Therapieën

Hotstone therapie

Hotstone Massage

Hotstone therapie is een niet-standaard therapie, met als doel het bereiken van een balans tussen de energie van het menselijk lichaam en de energie van de natuur. Het combineert de energetische impact van verwarmde vulkanische stenen, manuele massage, elementen van reflexologie, aromatherapie en ontspannende muziek.

Het stimuleert de stroom van positieve energie en spirituele harmonie. Het doel van de massage is om balans te bereiken op fysiek, mentaal en energieniveau.

Voor Hotstone therapie worden basaltvulkanische stenen van verschillende grootte en vlakheid gebruikt. Ze zijn zwart en glad, met een verhoogde dichtheid, rijk aan ijzer en magnesium. De stenen absorberen en houden warmte langer vast - ze hebben een hoge warmtecapaciteit en een lage thermische geleidbaarheid. Ze worden meestal verwarmd tot een temperatuur van 120-130 graden Celsius, en vervolgens afgekoeld tot 50-60 graden.

Na de procedure voelen cliënten zich extreem ontspannen en volledig energiek. Ondanks de uitgesproken therapeutische eigenschappen van Hotstone - therapie, moet rekening worden gehouden met enkele omstandigheden waarbij het gecontra-indiceerd is:
- Zwangerschap
- Diabetes
- Hart- en vaatziekten
- Ontstoken en spataderen
- Nier- en leverfalen
- Osteoporose
- Migraine
- Huideczeem, psoriasis , dermatitis
- In geval van verergering van chronische en acute infectieziekten
- Oncologische ziekten
- Alle aandoeningen waarbij het gebruik van sterkere hitte op het lichaam niet wordt aanbevolen

Hotstone-therapie