Massages & Therapieën

Klassieke (Zweedse) massage

Klassieke (Zweedse) massage (ontspanningmassage)

Dit is de meest voorkomende en bekendste vorm van massage op het westelijk halfrond. Het werd aan het begin van de 19e eeuw ontwikkeld door de Zweedse fysioloog Per Henrik Ling. In Amerika staat het bekend als Zweeds en in Europa als klassieke massage. Het is de basis van sportmassage, diepe weefselmassage en meer.

Klassieke massage combineert verschillende technieken om het loslaten van spanning in het lichaam te bevorderen. Het herstelt en verhoogt de bloed- en lymfecirculatie, wat bijdraagt ​​aan een betere voeding van weefsels en het overwinnen van ontstekingsprocessen daarin. Het bevrijdt de spieren van gifstoffen en verhoogt de zuurstofstroom. Eindelijk stimuleert een goede massage de synthese van gelukshormonen (oxytocine, dopamine, serotonine) en onderdrukt het stresshormoon - cortisol, wat betekent dat je de studio gelukkiger en energieker zult verlaten.

Extra voordelen zijn onder meer:
• Versterkt immuunsysteem
• Genormaliseerde bloeddruk
• Een ontspannend, stimulerend en pijnstillend effect

De druk tijdens de massage varieert van lichte tot gemiddelde sterkte, en we zullen u vooraf vragen over uw voorkeur en houdt u daaraan.

Als je een diepere en sterkere massage wilt om chronische spierpijn te verlichten, kun je beter een deep tissue- of sportmassage boeken, dit zijn andere, intensere vormen van klassieke (Zweedse) massage.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen.

Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning.

Wat doet een massage voor je lichaam?

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van.

Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.