Massage Scheveningen

Vital Stream massage Den Haag is centraal gelegen in de mooie Belgische parkbuurt, direct achter het meest populaire deel van het strand van Scheveningen in Den Haag.

De wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van massagetherapie

Massagetherapie is een oud type medicijn dat is gebruikt om musculoskeletale problemen te behandelen en als een manier om het lichaam te ontspannen. Momenteel wordt massagetherapie gebruikt als een helende techniek. Dit komt omdat het menselijk lichaam wordt verondersteld een zelfregulerend lichaam te zijn dat zichzelf kan genezen en zichzelf kan beschermen tegen ziekten zolang het in een normale structurele relatie verkeert. De stelling van dit artikel is dat massagetherapie heeft bewezen dat het het lichaam bevrijdt van fysieke ongemakken en ook de mentale capaciteit van een persoon verbetert zonder het gebruik van geneesmiddelen.

Antistress diepe ontspanningstherapie
Vital Stream Massage Therapy Center Scheveningen

Massagetherapie is een oude vorm van behandeling die dateert uit de vroege dagen van de beschaving. Oude Indiase, Chinese, Japanse en Romeinse geschriften geven geloof aan massagetherapie als een oude praktijk. Hippocrates in Griekenland noemde geneeskunde bijvoorbeeld de kunst van het wrijven (Garofano 57). Tijdens de renaissanceperiode werd massagetherapie gebruikelijk in Europa. De vooruitgang van massagetherapie naar de Verenigde Staten werd gedaan door twee Amerikaanse artsen die in Zweden studeerden. In de Verenigde Staten werd massagetherapie gebruikelijk en werd het voor verschillende gezondheidsdoeleinden gebruikt. In de jaren dertig van de vorige eeuw verloor massagetherapie aan aanzien in Amerika als gevolg van de technologische vooruitgang in de gezondheidssector, maar werd later in de jaren zeventig weer populair. Momenteel is massagetherapie erg populair geworden in de Verenigde Staten. Uit een onderzoek blijkt dat er meer dan 125.000 massagetherapeuten in de Verenigde Staten zijn en dat ze nog steeds snel groeien (Kuhlthau et al, 23). De reden hierachter is dat een groter aantal mensen in de Verenigde Staten op zoek is naar vervangende geneeswijzen (Shelly 45).

Onze Filosofie

Er zijn verschillende soorten massagetherapie die verschillende doelen dienen. Er zijn ongeveer 100 soorten massagetherapie; elk type is gericht op het bereiken van een bepaald gezondheidsdoel. De meest voorkomende soorten massagetherapie zijn: aromatherapie, craniofaciale, lymfatische, reflexologie en medelevende aanraking, naast andere vormen van therapie. Aromatherapie omvat het gebruik van etherische oliën die in de huid worden gemasseerd. Dit verhoogt de genezende en ontspannende effecten op iemands lichaam. De craniosacraaltherapie omvat het uitoefenen van lichte druk op bepaalde punten van het hoofd en de wervelkolom om de doorstroming van hersenvocht te verbeteren. Aan de andere kant is reflexologie-massagetherapie een duim- en vingermassagetherapie die wordt toegepast op de handen en voeten. Dit is therapie die wordt gedaan om verschillende delen van het lichaam die verbonden zijn met de handen en voeten te ontspannen.

Eeuwenlang heeft de menselijke aanraking bewezen genezend te zijn op zowel fysieke als emotionele manieren, aangezien massagetherapie zowel de fysieke als de emotionele elementen van het menselijk lichaam beïnvloedt. Er zijn bepaalde soorten massages en massagetechnieken die bepaalde gewenste effecten op het lichaam stimuleren. Dit wordt gedaan door de stimulatie van lichaamsspieren en weefsels. Als een massagetherapeut een zacht weefsel masseert, wordt een elektrisch effect door het hele lichaam overgedragen. De combinatie van de elektrische signalen en die van aanraking bevordert de genezing van gewonde weefsels. Massagetherapie helpt ook pijnverlichting met massage stimuleert de afgifte van endorfines die helpen bij pijnverlichting en werken als een stressverlichter.
Tijdens de eerste sessie van massagetherapie moet de therapeut informeren naar de medische geschiedenis van de patiënt en het soort pijn dat hij ervaart. Het is belangrijk dat de therapeut voor ogen heeft wat de patiënt aan het einde van de therapiesessie verwacht. Met deze kennis moet de therapeut weten welke technieken van massagetherapie hij moet gebruiken om het gewenste doel van de patiënt te bereiken. Een massagesessie varieert van 15 tot 90 minuten (Garofano 88).

Verwen uw lichaam

Wij bieden massage aan mensen die preventief hun lichaam willen verzorgen, in goede conditie willen blijven en hun zelfvertrouwen willen vergroten maar ook massage als aanvullende therapie voor mensen die onder medische behandeling staan.

Sportmassage

Er zijn een aantal voordelen die men kan halen uit massagetherapie. Om de gewenste voordelen van massagetherapie te krijgen, heeft men een gekwalificeerde massagetherapeut nodig die hun werk kent en begrijpt. Massagetherapie komt iedereen ten goede, zowel jong als oud. Massagetherapie kan worden gebruikt bij de behandeling van acute en chronische stadia van sommige aandoeningen.


Stressverlichting is een van de belangrijkste voordelen van massagetherapie. Stressverlichting is een belangrijke factor waarmee men rekening moet houden bij het streven naar een gezonde levensstijl. Door middel van massagetherapie worden de hartslag en het cortisolniveau verlaagd, wat op zijn beurt helpt bij het minimaliseren van stressniveaus. Van stressverlichting alleen is bekend dat het de gemoedstoestand verbetert en het energieniveau van een patiënt verhoogt. Massagetherapie kan nuttig zijn bij het herstelproces na revalidatie. Gedurende deze tijd heeft een patiënt de neiging natuurlijke bewegingen die hij was kwijtgeraakt weer aan te leren en tegelijkertijd probeert hij de bewegingsvrijheid terug te krijgen (Sandy 159). Massagetherapie helpt bij dit genezingsproces. Door bijvoorbeeld te masseren, worden beschadigde weefsels sneller hersteld omdat het helpt bij de circulatie van bloed en voedingsstoffen naar het getroffen gebied (Wentworth et al, 160). Massagetherapie verbetert het circulatieproces van bloed, zuurstof en voedingsstoffen in het lichaam…

Vital Stream Massage Scheveningen

Vital Stream - Oiliën

Vital Stream gebruikt 100% amandel- en druivenpitolie als basisolie met toevoeging van 100% biologische essentiële oliën voor massages.