Massages & Therapieën

Medicinale Massage

Therapeutische Medicinale Massage (Kinesitherapie)

Als u een ernstiger gezondheidsprobleem heeft, dat onder behandeling is bij een arts, kan massage een zeer heilzame en onmisbare behandelmethode zijn. Ik heb de nodige opleiding en ervaring en kan u helpen bij de behandeling en het herstel van :

Orthopedische ziekten die een operatie vereisen

Degeneratieve aandoeningen van de gewrichten

Ziekten van het centrale en perifere zenuwstelsel

In de preoperatieve periode:

Ik zal uw spieren voorbereiden zodat wanneer u na de operatie weer gaat bewegen, ze goed worden geactiveerd en in balans zijn en dit zal leiden tot een sneller en efficiënter herstel.

In de late postoperatieve periode:

Na toestemming van uw behandelend arts of fysiotherapeut kan massage een onmisbare aanvullende therapie zijn bij fysiotherapie.

Als u geïmmobiliseerd bent door een trauma (breuken, verstuikingen, beschadigde pezen en zenuwen), zal ik zorg voor de verzwakte conditie van de spieren, evenals mogelijke contracturen (beperkte beweging van de gewrichten). Massage kan ook nuttig zijn in het geval van verlamming veroorzaakt door schade aan het centrale zenuwstelsel (beroertes, hersenverlamming) en perifere zenuwen.

Therapeutische massage is selectief en wordt toegepast in gecontroleerde doses, afhankelijk van de diagnose en de individuele toestand van elke patiënt.

Mogelijke technieken zijn onder meer:

Isometrische oefeningen

Post-isometrische relaxatie (PiR)

Proprioceptieve neuromusculaire facilitatie (PNF)

Thalassotherapie kan ook worden toegepast, maar alleen na overleg met een arts.

Omdat de duur van de therapeutische massage niet altijd vooraf kan worden bepaald, omdat het afhangt van de huidige toestand van de patiënt en hun reactie tijdens de massage, of de procedure eindigt een paar minuten eerder, de resterende tijd wordt gevuld met een massage van een ander lichaamsdeel naar keuze.

Als u de mogelijkheid heeft, is het vooral wenselijk om direct voor een bezoek een therapeutische massage te ondergaan naar uw fysiotherapeut. Dit zal leiden tot betere resultaten in hun werk met u.

LET OP: Er zijn een aantal medische aandoeningen waarbij massage gecontra-indiceerd is! U moet uw arts raadplegen voordat u ons bezoekt.

Bekijk onze

Massages en therapieën

Ik bied massage als aanvullende therapie aan mensen die behandeld worden door medische professionals, maar ook aan elke gezonde persoon die preventief voor hun lichaam wil zorgen, in goede conditie wil blijven en hun zelfvertrouwen wil vergroten.

Regelmatige massages

Massage is de beste manier om het heilzame effect te combineren met een aangename ervaring. De juiste keuze om chronische pijn te verlichten en te ontspannen.

Lees meer

Massage Therapie

Massagetherapieën zijn bedoeld om specifieke problemen op te lossen en bepaalde resultaten te behalen. bijv. pijn en vermoeidheid, ontgifting, energiebalans, stress.

Lees meer

Medicinale massages

Medicinale massages kunnen zeer heilzaam en onmisbaar zijn als u lijdt aan een ernstig gezondheidsprobleem dat door een arts wordt behandeld.

Thalasso Therapie

Thalassotherapie betekent letterlijk zeetherapie (van het Grieks "thalassa" - zee + "therapia" - behandeling) Het is een therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van het zeewater en zeewater.