Massages & Therapieën
Sportmassage

Sportmassage

Sportmassage door middel van een reeks geconcentreerde technieken tast de diepe lagen van spieren en bindweefsel aan. Het is veel intenser en gerichter dan de klassieke massage.

Het is een effectieve therapie voor systemische hoge spierbelasting en de juiste keuze om het lichaam strak en in goede fysieke conditie te houden.

Sportmassage kan helpen uw capaciteit tijdens de training te vergroten, sportprestaties te verbeteren en te helpen bij het voorkomen van blessures.

Het wordt aanbevolen voor iedereen die regelmatig zijn lichaam belast of zich wil ontdoen van veroorzaakt ongemak door blessures.

Dit type massage vormt een uitstekende aanvulling op het sportregime. Het kan ook de training vervangen in geval van een kwaal waardoor je niet aan lichaamsbeweging kunt doen.

Sportmassage is ook geschikt na abrupte lichamelijke inspanning, die zonder voorbereiding of goede warming-up is gedaan. Het is zeer gunstig als u last heeft van hoge stressniveaus. Het werkt stimulerend en activerend en is geschikt voor liefhebbers van energetische massages met sterke uitgeoefende druk.

LET OP: Deze techniek wordt niet uitgevoerd bij kinderen, ouderen of mensen met een chronisch vermoeid lichaam.

Sportmassage

Wat is sportmassagetherapie?

Sportmassage is manuele manipulatie van de spieren, specifiek gericht op het helpen van mensen met een fysiek veeleisende levensstijl en/of hobby’s.

Dit soort therapeutische massage houdt rekening met de impact van bepaalde activiteiten op specifieke gewrichten, spiergroepen, pezen, gewrichtsbanden en weke delen.

De bewuste focus van sportmassagetherapie maximaliseert het voordeel van bepaalde massagetechnieken en ondersteunt verdere fysieke inspanning en activiteit.

Een eerste beoordeling wordt gebruikt om een speciaal geïnformeerd massagetherapieplan op te stellen dat aan de specifieke behoeften van elke individuele atleet zal voldoen.

 

Wie kan baat hebben bij een sportmassage?

Atletische massages zijn duidelijk een voordeel voor mensen die professionele sporten beoefenen, maar deze atleten zijn niet de enige mensen die baat kunnen hebben bij sportmassagetherapie.