Massages & Therapieën
Zwangerschapsmassage in Den Haag

Zwangerschapsmassage (pre- en postpartum)

Ontdek een heerlijke zwangerschapsmassage in Den Haag, bij salon Vital Stream. Als aanstaande moeder kan u dan even volledig tot rust komen en die opgebouwde stress loslaten. Maar dat is niet alles, want onze prenatale massage biedt u nog veel meer voordelen. Boek hier uw afspraak en ervaar het zelf!
zwangerschapmassage

De voordelen van een zwangerschapsmassage

 1. Spierontspanning: De massage richt zich op het ontspannen van de spieren in de rug, nek, schouders en benen zodat de spanning verlicht wordt.
 2. Lagere hartslag en bloeddruk: Een zwangerschapsmassage helpt bij het reguleren van de hartslag en bloeddruk.
 3. Verbeterde doorbloeding: De massage bevorderd de doorbloeding en stimuleert de lymfestelsel, om gifstoffen in het lichaam kwijt te raken.
 4. Meer longcapaciteit: Dit kan helpen bij een betere afgifte van zuurstof aan uw bloedbaan en organen.
 5. Sterker immuunsysteem: Doordat de zwangerschapsmassage stress vermindert en het immuunsysteem stimuleert, kan dit bijdragen aan een betere afweer tegen ziekten en infecties.
 6. Minder druk op de gewrichten: Zwangerschapsmassage kan helpen bij het verlichten van de druk op gewrichten die tijdens de zwangerschap worden belast, zoals de heupen, onderrug en knieën.
 7. Minder kans op complicaties na de geboorte: Ontspanning en stressvermindering tijdens de zwangerschap kunnen helpen bij het voorkomen van complicaties na de geboorte.
 8. Minder kans op vroeggeboorte: Door stress te verminderen en het algemene welzijn te bevorderen, kan zwangerschapsmassage bijdragen aan het verminderen van het risico op vroeggeboorte.
 9. Minder pijn tijdens de bevalling: De massage bevordert spierontspanning, wat kan helpen bij het verlichten van pijn tijdens de bevalling. Daarbij helpt dit ook bij het daaropvolgende snellere herstel.
 10. Afname van rugpijn: Zwangere vrouwen ervaren vaak rugpijn als gevolg van het extra gewicht en de aangepaste en compenserende lichaamshouding. Deze massage richt zich onder andere op het verminderen van deze specifieke pijn.
 11. Lagere kans op postpartum depressie: Een zwangerschapsmassage kan helpen bij het verminderen van stress en angst tijdens de zwangerschap, wat op zijn beurt kan bijdragen aan het verminderen van het risico op postpartum depressie na de bevalling.

Belangrijke informatie over zwangerschapsmassages

Bij het overwegen van een zwangerschapsmassage zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden:

Ten eerste, is de zwangerschapsmassage alleen geschikt voor klanten die minimaal al 12 weken zwanger zijn. Dit heeft te maken met de intense hormonale en fysieke veranderingen die plaatsvinden in het eerste trimester. Gedurende die vroege fase van de zwangerschap raden we eerder een arm-, gezicht- of hoofdmassage aan.

Bovendien is het belangrijk dat de massagetherapeut op de hoogte is van eventuele gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, diabetes of buikpijn. Hierdoor kan zij ervoor zorgen dat de massage eventueel aangepast wordt, zodat deze veilig uitgevoerd kan worden.

Tijdens de zwangerschapsmassage zal de therapeut zorgvuldig bepaalde drukpunten vermijden om ongewenste of onverwachte weeën te voorkomen. Op deze manier wordt uw gemoedsrust gewaarborgd.

Het comfort van zowel u als uw baby is onze prioriteit. Daarom wordt de massageruimte speciaal uitgerust met een massagetafel die voor een zwangerschapsmassage is ontworpen. Tevens worden er extra kussens gebruikt om ervoor te zorgen dat u zich comfortabel en ontspannen voelt. Als u zich echter niet op uw gemak voelt op dit speciaal ontworpen massagebed, heeft u altijd de mogelijkheid om de massage op een gewoon bed uit te voeren, terwijl u op uw zij ligt.

Tot slot, in gevallen waarin de zwangerschap is uitgesteld en er behoefte is aan een stimulatie van het geboorteproces, kan een zwangerschapsmassage worden overwogen als een middel om de inductie van de bevalling te helpen versnellen.

Postpartum massage in Den Haag

Naast een zwangerschapsmassage kan Vital Stream in Den Haag ook uitkomst bieden bij een postpartum massage. Na een bevalling, kan een postpartum massage bijdragen aan het herstel van uw lichaam en u helpen om te gaan met de stress en vermoeidheid die vaak gepaard gaan met de zorg voor een pasgeborene. Een speciale buikmassage kan bovendien helpen de grootte van uw baarmoeder direct na de bevalling te verminderen. Raadpleeg wel eerst uw arts voor persoonlijk advies voordat u deze behandeling boekt.

Over onze salon in Den Haag

Ontdek Vital Stream, gunstig gelegen in de prachtige Belgische parkbuurt. Wij bevinden ons op slechts een steenworp afstand van het bruisende Scheveningen strand in Den Haag.

Wij bieden u de beste therapeuten, die voor een persoonlijke behandeling, een warme en gastvrije sfeer zorgen. Daarnaast zijn onze smaakvol ingerichte massageruimtes ontworpen met uw comfort in gedachten. Iedere ruimte is voorzien van een luchtreiniger om een ongestoorde en ontspannen ervaring te garanderen. Kom langs in onze salon en ervaar het zelf!

Samen met uw partner ontspannen: duo zwangerschapsmassage

Bij onze salon in Den Haag kunnen jullie samen genieten van ontspanning tijdens de zwangerschap met onze duo-massageoptie. Terwijl de aanstaande moeder een zwangerschapsmassage krijgt, kan haar partner tegelijkertijd genieten van een massage naar keuze.

Onze ervaren therapeuten zorgen voor jullie comfort en welzijn, zodat jullie de bijzondere reis van de zwangerschap samen kunnen ervaren en jullie band kunnen versterken. Ontdek samen de rust en verlichting die deze behandeling te bieden heeft.

Zwangerschapsmassage van Vital Stream Den Haag cadeau doen?

Zoekt u nog een baby shower cadeau, of wenst u een zwangere vriendin, familielid of collega te verwennen? Geef haar de gift van ontspanning met onze speciale cadeaubonnen!

Met een cadeaubon van Vital Stream Den Haag kan ze genieten van een welverdiende zwangerschapsmassage, afgestemd op haar behoeften. Geef haar de kans om even te ontsnappen aan de drukte en te genieten van pure verwennerij. Bestel nu een cadeaubon en schenk haar een moment van ultieme ontspanning tijdens deze bijzondere tijd in haar leven.